Stichting KOG
U bekijkt nu de pagina: Interessant
<< vorige pagina   
print pagina
 

Rapporten, een proefschrift en artikelen, toegestuurd door Nico Mul

Interessant >>

Over ‘jeugdzorg’

Voor al degenen die nooit gehoord hebben over ‘jeugdzorg’ en geen idee hebben waar men in terecht komt als men met ‘jeugdzorg’, ‘Veilig Thuis’, SAVE’ en andere jeugdzorg-instanties te maken krijgt, hieronder een kleine impressie van internet

Rapporten

909 zorgen ”, prof. N.Slot c.s. 2002 (slechts ca. 26% van de jeugdhulp bleek effectief / ca. 28 % schadelijk en de rest gewoonweg géén effect: jeugdzorg is dus voor ca. 74% WEGGEGOOID GELD!)

  • Rapport Samson , 2013: ‘seksueel misbruik is structureel aanwezig binnen de jeugdzorg’.
  • De Kinderombudsman: ernstige fouten veel onterechte UHP
  • De Nationale Ombudsman ’ Is de zorg gegrond?’ De N.O. constateert dat veel rapporten van de jeugdzorgindustrie berusten op indrukken, aannames, onderbuikgevoelens en dat adequaat feitenonderzoek ontbreekt.

  • Dat de jeugdzorg veel overeenkomsten heeft met de ‘fabeltjeskrant, werd verdedigd in het proefschrift (downloadlinks staan in de rechter marge) van Dr. C. Bartelink op 12-2018 aan de universiteit van Groningen. Hier haar proefschrift, met als inhoud dat de beslissing tot uit huis plaatsen vaak afhangt van de willekeur van de medewerkers bij jeugdzorg.

Medische schade door uit huis plaatsen:

Medical Kidnap: “ Foster care system harms children

Prof. dr. U. Gresser, internist, toonde aan hoezeer het gescheiden zijn van ouders kinderen schaadt ! (NL-vertaling)

.

Het ultieme doel, terugplaatsing van kinderen bij hun echte ouders.  Een en ander naar het Deense model van UHP: daar gebeurt dat alleen met instemming van ouders én 2 gedragsdeskundigen en anders niet! Mogelijk kan dit concept met spoed in de praktijk gebracht worden, uit huis plaatsen kan immers ook binnen 1 uur geregeld worden!


Ga terug