OTS bereikt niets: opgeheven

Jurisprudentie i.v.m. ondertoezichtstelling >>

Binnen de ondertoezichtstelling is langere tijd geprobeerd om het contact tussen de vader en [minderjarige 1] en [minderjarige 2] te herstellen. Er is echter een onwerkbare situatie ontstaan, vanwege het navolgende.

Tussen de huidige jeugdzorgwerker - die begin 2021 is aangesteld - en de moeder verloopt het contact inmiddels zeer moeizaam. De moeder is het niet eens met de door de jeugdzorgwerker gekozen aanpak. [minderjarige 1] blijft zich intussen tegen contactherstel verzetten. Het vertrouwen van de moeder en [minderjarige 1] in de jeugdzorgwerker is weg. De ondertoezichtstelling heeft tot niets geleid; het contact tussen de vader en de kinderen is niet tot stand gekomen en er is geen uitzicht op dat dit anders wordt binnen het kader van de lopende ondertoezichtstelling. De jeugdzorgwerker geeft zelf aan dat zijn rol klaar is, dat de mogelijkheden zijn uitgeput en bovendien, dat de GI geen andere jeugdzorgwerker zal aanwijzen.

Onder deze omstandigheden kan de ondertoezichtstelling niet leiden tot het behalen van de door de raad gestelde doelen, waardoor de ondertoezichtstelling zijn functie verliest en dient te eindigen.

Omdat de ontwikkelingsbedreigingen echter nog niet zijn weggenomen moeten de ouders zich wel inspannen om binnen het vrijwillig kader te werken aan de door de raad gestelde doelen. De ouders hebben te kennen gegeven daartoe bereid te zijn. De moeder wil het ingezette traject via [instantie] voortzetten. Ook de vader wil hieraan meewerken. De GI heeft toegezegd zorg te dragen voor een warme overdracht aan [instantie] .

3.9.

Het voorgaande leidt ertoe dat de bestreden beschikking dient te worden vernietigd en het inleidende verzoek van de GI alsnog dient te worden afgewezen met ingang van 17 februari 2022.


Ga terug