Op 24 april stuurt KOG namens 18 deelnemers aan de focusgroepen een brief aan LOC; op 30 april gaat er weer een brief de deur uit

Geplaatst op [PUBL_DATE]
2018 >>

24 april: Geachte mevrouw Bakker en heer Van Woerkom, geachte heer Laterveer,

Wij nemen afstand van het Actieplan waarheidsvinding zoals nu gepresenteerd.
Sinds het congres op 10 november 2017 hebben er drie focus-bijeenkomsten over het actieplan waarheidsvinding plaatsgevonden. Op dit moment hebben wij alleen verslag van de bijeenkomst in Tilburg met de aanvullingen van Desiree van Doremalen. In Tilburg, Utrecht en Leeuwarden waren de mede-opstellers en ondertekenaars van deze mail aanwezig. Er waren meer ouders, maar doordat u niet de e-mail-adressen beschikbaar stelde hebben wij na Leeuwarden niet met iedereen contact kunnen hebben. Nu wij er over na hebben kunnen denken stellen wij vast dat het plan zoals het aan ons is voorgelegd niet het belang van ouders en jongeren in de jeugdzorg dient. Het is te algemeen. We krijgen de indruk dat er bij LOC niet voldoende kennis is van de praktijk van jeugdhulp/jeugdzorg. De bijeenkomsten hebben duidelijk gemaakt dat alles vastgelegd moet worden in wettelijke kaders: alleen streven naar een cultuuromslag gaat niets oplossen. Dat wordt al jaren geprobeerd.

Als bezoekers van de focus bijeenkomsten hebben wij het schema van de EUR waarin alle noodzakelijke verbeterpunten staan nog eens goed bekeken. Wij zijn van mening dat dit schema het uitgangspunt moet zijn voor een gedegen actieplan waarheidsvinding.
De aanwezigen van de focusbijeenkomsten die deze mail ondertekenen verzoeken LOC er bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid sterk op aan te dringen alle verbeterpunten uit het schema van de EUR in het definitieve actieplan waarheidsvinding op te nemen. Als het Ministerie dit niet zou willen, vernemen wij graag de reden daarvoor. Zowel op de regiobijeenkomsten, het landelijk congres als de focus-bijeenkomsten is gezegd dat ouders nu aan zet zijn. Daar is nog weinig van gebleken.
Wij ontvangen uw antwoord graag binnen 7 dagen.
Met vriendelijke groet,


30 april: 

https://www.stichtingkog.info/media/180430-brief_re_Waarheidsvinding-Min_v_JV_en_LOC.pdf
 


Ga terug