Kinderen naar vader omdat hij contact met moeder niet zal blokkeren

Jurisprudentie i.v.m. gezag, omgang en informatie na scheiding >>
In het septembernummer 2007 van Perspectief staat op pag. 26/27 het volgende:

LJN: AZ2575, Gerechtshof ’s-Hertogenbosch

Moeder verzoekt te bepalen dat het hoofdverblijf van de minderjarige kinderen haar woning zal zijn. De kinderen hebben te kennen gegeven dat zij liever bij de moeder dan bij de vader willen wonen. Het hof vraagt zich af of de moeder zich, in haar strijd met de vader om de kinderen, wel laat leiden door het belang van de kinderen.

De moeder heeft de kinderen tot tweemaal toe voor een langere periode van school weggehouden. Zij heeft geen medewerking verleend aan de stichting in het kader van de ondertoezichtstelling. Zij heeft de voormalige gezinsvoogd op alle mogelijke manieren verhinderd om in contact te komen met de kinderen. Ook heeft de moeder geprobeerd de vader uit het leven van de kinderen te weren door de omgang tussen hem en de kinderen te frustreren. Tenslotte heeft zij geweigerd om via forensische conflictbemiddeling de communicatie tussen haar en de vader tot stand te brengen.

De vader lijkt wel oog voor de belangen van de kinderen te hebben. Ook lijkt hij meer in staat te zijn de moeder een plek in het leven van de kinderen te geven dan andersom. Hiermee komt de vader tegemoet aan de wens van de kinderen om toch zoveel mogelijk tijd te kunnen doorbrengen met hun moeder. Het hof is van oordeel dat een hoofdverblijf van de kinderen bij de vader het meest tegemoetkomt aan het belang van de kinderen. Deze oplossing garandeert zoveel mogelijk dat de kinderen zowel met de vader als met de moeder contact hebben en houden.


Ga terug