Geen gronden ondertoezichtstelling

Jurisprudentie i.v.m. ondertoezichtstelling >>

Het hof overweegt als volgt. Op grond van de overgelegde stukken en het verhandelde ter zitting is het hof van oordeel dat er ten tijde van het wijzen van de bestreden beschikking onvoldoende objectiveerbare gronden aanwezig waren voor een ondertoezichtstelling van de minderjarigen. Ook thans zijn deze gronden niet aanwezig. Het hof legt dat als volgt uit. Ter zitting hebben de raad en de gecertificeerde instelling verklaard dat er op dit moment geen zorgen bestaan met betrekking tot [minderjarige 3] en [minderjarige 4] . Hoewel vast staat dat de school van [minderjarige 2] zorgen heeft geuit over haar gedrag, is het voor het hof niet gebleken dat deze zorgen zodanig zijn dat er sprake is van een ernstige ontwikkelingsbedreiging. De raad en de gecertificeerde instelling hebben ter zitting niet voldoende onderbouwd kunnen aangeven waarin de concrete ontwikkelingsbedreiging van [minderjarige 2] is gelegen. Ook is voor het hof niet gebleken dat er door de gecertificeerde instelling enige vorm van hulpverlening voor [minderjarige 2] is opgestart.

De moeder erkent dat er in het verleden zorgen zijn geweest die het gezin hebben ontregeld. Zo is er brand geweest in de woning van het gezin en waren er ook grote zorgen met betrekking tot [minderjarige 1] . De moeder is echter bereid gebleken om de nodige hulpverlening te aanvaarden. Vast is komen te staan dat zij op eigen initiatief hulp heeft gezocht in de vorm van gezinstherapie. Gelet hierop ziet het hof geen noodzaak om hulpverlening in te zetten in een gedwongen kader. De zorgen met betrekking tot [minderjarige 1] worden erkend door de moeder, maar aangezien er een ondertoezichtstelling loopt met betrekking tot [minderjarige 1] ziet het hof in deze zorgen en de gevolgen daarvan voor het gezin geen noodzaak voor een ondertoezichtstelling van de overige minderjarigen.

5.12

Het vorenstaande leidt ertoe dat het hof de bestreden beschikking zal vernietigen en het inleidend verzoek van de raad om de minderjarigen [minderjarige 2] , [minderjarige 3] en [minderjarige 4] onder toezicht te stellen alsnog zal afwijzen.


Ga terug