Stichting KOG
U bekijkt nu de pagina: Jurisprudentie i.v.m. ondertoezichtstelling
<< vorige pagina   
print pagina
 

Eigen advocaat voor kind

Jurisprudentie i.v.m. ondertoezichtstelling >>

Zorgt u ervoor dat uw kind als hij gehoord wordt door de kinderrechter vergezeld wordt door zijn eigen advocaat. Het geeft steun, zal preventief werken en is het enige controlemiddel op wat de rechter van zijn woorden maakt.

Ook een kind met ots mag niet belemmerd worden in contact met advocaat.
Een kind, ook beneden de 12 jaar, heeft recht op bijstand van een advocaat als dat kind het wenst. Deze advocaat moet zónder 'gezinsvoogd' met zijn cliënt kunnen overleggen.
Khadija, het 9-jarige meisje dat haar advocaat een Kort Geding liet aanspannen tegen haar voogd (William Schrikker Groep) teneinde met hem te kunnen praten over haar zaak mag naar aanleiding van alle commotie die er is ontstaan over het Kort Geding thans alsnog vrijelijk en onbelemmerd met haar raadsman, mr. Richard A. Korver, spreken.

Dat liet de William Schrikkergroep  aan mr. Korver weten. De William Schrikkergroep erkent dat de voogd te rigide is geweest in haar stellingname. De voogd erkent thans dat de minderjarigen die onder haar toezicht staan het recht hebben zich te laten bijstaan door een advocaat.

Tevens zal er op korte termijn een gesprek plaatsvinden tussen voogd en advocaat teneinde de verhoudingen te normaliseren en toe te werken naar een situatie die goed voor Khadija is.

Nu de voogd volledig tegemoet is gekomen aan de eisen die Khadija in Kort Geding heeft gesteld zal het Kort Geding geen doorgang vinden. Khadija en haar familie laten weten erg blij te zijn dat zij thans vrijuit met haar advocaat mag spreken.

De William Schrikkergroep laat het volgende weten:
De William Schrikker Groep betreurt het dat het nodig is geweest dat Khadija een Kort geding moest aanspannen teneinde haar eigen advocaat te kunnen spreken. De voogd is achteraf bezien te rigide geweest in haar opstelling. De WSG erkent namelijk het recht op rechtsbijstand van de minderjarige. Inmiddels is de raadsman van Khadija van dit standpunt in kennis gesteld. Hij zal haar dan ook op korte termijn berichten.

Onze berichtgeving gisteren en vanmorgen dat er sprake was van een misverstand dient dan ook zo te worden begrepen dat de voogd in deze niet juist heeft gehandeld en niet dat het misverstand is ontstaan aan de zijde van Khadija of haar raadsman.


Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
mr. Richard A. Korver
Korver & Van Essen © 2008 | website door webvalue  


Ga terug