De kinderen verhuizen van hun moeder naar hun vader in Duitsland.

Jurisprudentie i.v.m. gezag, omgang en informatie na scheiding >>

5.11

De wijziging van het hoofdverblijf van [de minderjarige1] en [de minderjarige2] kan gevolgen hebben voor de ondertoezichtstelling. Het hof had verwacht dat er binnen de uitvoering van de ondertoezichtstelling van de kinderen aandacht zou zijn voor de uitdrukkelijke wens van de kinderen om bij de vader te gaan wonen, maar hier lijkt tot op heden weinig aandacht voor te zijn geweest. Er lijkt ook weinig voortgang te zitten in de verbetering van de communicatie tussen partijen. Het hof acht de mogelijkheden voor continuering van de ondertoezichtstelling in zijn huidige vorm dan ook niet van doorslaggevend belang bij de beantwoording van de vraag waar de kinderen hun hoofdverblijf moeten hebben. Indien de uitvoering van de ondertoezichtstelling niet overgenomen kan worden door Bureau Jeugdzorg Limburg kan de zaak worden overgedragen aan de bevoegde instanties in Duitsland indien er nog maatregelen noodzakelijk zijn in het belang van de kinderen.

5.12

Teneinde de ouders in staat te stellen de wijziging van de hoofdverblijfplaats te kunnen voorbereiden en de kinderen de gelegenheid te geven afscheid te nemen van bijvoorbeeld klasgenoten zal het hof de wijziging laten ingaan met ingang van het komende paasweekend.

De verdeling van zorg- en opvoedingstaken

5.13

Nu het hof het hoofdverblijf van [de minderjarige1] en [de minderjarige2] bij de vader zal bepalen, acht het hof het van groot belang dat [de minderjarige1] en [de minderjarige2] door middel van een zorgregeling in staat worden gesteld hun (hechtings)relatie met de moeder, haar partner en hun broertje en zusje te onderhouden en verder uit te bouwen. Het hof zal de huidige weekendregeling, inhoudende een weekend per veertien dagen van vrijdag tot en met zondag, handhaven, in die zin dat de kinderen nu bij de moeder zullen verblijven in deze weekenden.


Ga terug