Brief van een vader in het kader van de melddagen

Aan het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland

Aerdenhout, 22 februari 2007

Geacht College,

Via via begreep ik dat er 20, 21 en 22 februari een “Beldriedaagse” over de jeugdzorg in Noord-Holland is georganiseerd.

Op zich vind ik het een goed initiatief, alleen hoop ik ook dat u open staat voor een mail van een vader die een lang verhaal heeft:

Al s ik het echter heel kort door de bocht mag samenvatten:

- BJZNH zorgt er na 3 maanden OTS voor dat mijn dochter (die ik verzorgde) gaat naar de alcoholistische moeder, waar het AMK al schriftelijk heeft gemeld dat zij waarschijnlijk een borderliner is en een OTS nodig is vanwege o.a. het feit dat moeder haar ziekte niet inziet en mijn dochter daardoor gevaar loopt.

- 3 maanden erna dringt BJZNH er bij moeder op aan aangifte te doen van seksueel misbruik

- Vader (met gezag) wordt gemeld dat hij maar een proces moet beginnen om omgang te verkrijgen

- Al s vader dwangsommen mag innen vindt BJZNH dat niet goed van vader want dat vergroot de spanningen bij moeder

- BJZNH stelt het zelf nodig geachte onderzoek steeds uit

- BJZNH doet helemaal niets om omgang met de halfzussen voor elkaar te krijgen

- BJZNH en NB de Inspectie Jeugdzorg (niet bekend met situatie dat er ouders zijn met beide gezag) zijn juridisch nauwelijks op de hoogte van relevante wetgeving

- BJZNH laat na een jaar de eis vallen dat moeder niet mag drinken omdat dat geen probleem meer zou zijn

- BJZNH gaat pas om in haar gedrag als de kinderrechter te kennen geeft de OTS niet te verlengen tenzij BJZNH het wapen inzet van een schriftelijke aanwijzing, hetgeen ze dan pas doet (3 keer)

- Al s moeder eigenlijk de hele tijd gedronken blijkt te hebben en het kind helemaal niet meer kan verzorgen wordt mijn dochter eerst naar derden uit huis geplaatst ondanks wel 4 onderzoeken die aangeven dat zij door moeder is gemanipuleerd en vader gewoon omgang moet hebben.

- Zij gaat terug naar vader als de bewijzen zich weer verder opstapelen en vader steeds meer druk uitoefent o.a. via aansprakelijkstelling op het huisadres van de Raad van Bestuur

- Moeder wordt zelfs op last van het Gerechtshof door het OM vervolgd

- Nu mijn dochter weer bij mij woont staat BJZNH erop dat zij moeder eens per week begeleid ontmoet. Die begeleiding verzorgt BJZNH zelf. Toen zij bij moeder woonde heeft BJZNH NIETS gedaan voor omgang van mij en mijn andere dochters met haar. Meten met twee maten. Het is meer moeder-zorg dan kind-zorg.

De zorg van BJZNH heeft "gezorgd" voor jaren achterstand, ze had ook 5 gaatjes, was ondervoed, op 7 jarige leeftijd nog niet zindelijk en door moeder compleet gemanipuleerd om allerlei seksueel getinte beschuldigingen te kunnen doen. Dat is inmiddels bewezen en door moeder toegegeven.

Door BJZNH kwam mijn dochter alleen maar van de regen in de drup.

Meer weten? Mijn verhaal:
http://home-1.tiscali.nl/~csnel/jz/vervolging3.html

  De vervolging van mijn ex:
http://home-1.tiscali.nl/~csnel/jz/vervolging2.html

Mijn (deels) gegrond verklaarde klacht over BJZNH door deOmbudsman:
https://www.ombudsman.nl/documenten/20070001%20%202005.07597.doc

Voor de goede orde, BJZNH heeft begin 2006 een andere gezinsvoogd aangesteld en die heeft het op die UHP na goed gedaan.

Hoogachtend,