Brief aan het LBIO

Aan de Directie van het LBIO
Postbus 800
2800 AV Gouda

Betreft: brief van de Minister voor Jeugd en Gezin over gedragslijn voor het LBIO

Haarlem, 17 augustus 2007

Geachte Dames / Heren,

Een van de bijlagen bij deze brief is de ongedateerde (?) brief van de Minister voor Jeugd en Gezin, kenmerk DJB/JZ-2748030. De minister spreekt daarin over een te volgen gedragslijn voor het LBIO “gedurende de periode tot het moment waarop de gewijzigde Wet op de jeugdzorg in werking zal treden”.

Bureau jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam heeft stichting Kinderen-Ouders-Grootouders, in antwoord op vragen, geschreven: “BJAA kan bezwaren van ouders gericht tegen een indicatie tot verblijf behandelen, maar heeft tot op heden niet een zodanig bezwaar ontvangen.”

Onder andere deze mededeling van BJAA doet de volgende vragen opkomen:
1) heeft het LBIO sinds april 2007 van ouders van 16- en 17-jarigen mededeling gekregen dat zij niet instemden met voortzetting van jeugdzorg voor hun kind?
2) heeft het LBIO in reactie op deze mededeling de ouders alleen laten weten dat zij geen financiële bijdrage in de hulpverlening verschuldigd waren, of
3) heeft het LBIO in reactie op deze mededeling de ouders laten weten dat hun als bezwaarschrift beschouwde mededeling was doorgestuurd aan het Bureau jeugdzorg dat het indicatiebesluit had genomen, of
4) heeft het LBIO de ouders laten weten dat hun als bezwaarschrift beschouwde mededeling was doorgestuurd aan het Bureau jeugdzorg dat het indicatiebesluit had genomen en dat zij geen financiële bijdrage verschuldigd waren tot in bezwaar en beroep was beslist?
5) heeft het LBIO de ouders laten weten dat de huidige Wet op de jeugdzorg de ouders niet verplicht, na mededeling van hun gebrek aan instemming met voortzetting van de hulpverlening aan het LBIO, zich te begeven in enige bezwaar- en beroepsprocedure?

Beantwoording van deze vragen zullen wij op hoge prijs stellen.

Te uwer informatie sluit ik bij:
  -  de brief van KOG aan de Minister voor Jeugd en Gezin d.d. 2 augustus 2007
  -  de brief van KOG aan een Bureau jeugdzorg d.d. 10 augustus
     (een vergelijkbare brief is uitgegaan naar alle Bureaus jeugdzorg)
  -  de brief van KOG aan een College van Gedeputeerde Staten d.d. 10 augustus
     (een vergelijkbare brief is uitgegaan naar het College van Gedeputeerde Staten van alle
       provincies)

Met vriendelijke groet,
(Drs T.P. Barendse-Cornelissen, secretaris)