Artikelen in verband met interview Mr Van Waterschoot

Interessant >>

Serie artikelen in Mr. Magazine inzake de discussie rond rechter Nathalie van Waterschoot (zelf klem tussen raderen rechtspraak)

 

Overzicht van de serie artikelen in Mr. Magazine in de Nathalie van Waterschoot-discussie, 2021

 

A. Overzicht(Laatste in de tijd eerst, eerste laatst)

 

6. Hoogleraar Jeugdrecht Marielle Bruning (Universiteit Leiden): ‘Verhaal rechter Van Waterschoot heel herkenbaar’

Mr. Online, Door Peter Louwerse , Juridisch nieuws , Rechtspraak , 12 mei 2021

https://www.mr-online.nl/hoogleraar-verhaal-rechter-van-waterschoot-aangrijpend-en-herkenbaar/

 

Neem de stem van het kind serieuzer. En om die stem goed te horen, moet de deskundigheid binnen het systeem van jeugdzorg en jeugdbescherming omhoog. Dat zijn volgens hoogleraar jeugdrecht Marielle Bruning (Universiteit Leiden) de belangrijkste lessen uit het beklemmende relaas van rechter Nathalie van Waterschoot in Mr. Magazine. In dat interview vertelde Van Waterschoot dat zij en haar kinderen klem kwamen te zitten in de raderen van de jeugdbescherming en de rechtspraak.

 

5. Rechter liep zelf vast in procedures familierecht: 'Geen incident'

NOS Nieuws • Binnenland • maandag 10 mei 2021, 16:52

https://nos.nl/artikel/2380173-rechter-liep-zelf-vast-in-procedures-familierecht-geen-incident

 

Van het kastje naar de muur worden gestuurd. Niet gehoord worden. Hulpverleners met een vooringenomen houding. Het systeem in de familierechtspraak moet op de schop, zegt rechter Nathalie van Waterschoot.

 

4. De Rechtspraak reageert op kritiek: ‘Jeugdrechters reflecteren al volop’

Mr. Online, Door Peter Louwerse , Juridisch nieuws , Rechtspraak , Geplaatst op: 10 mei 2021, Laatst aangepast op: 11 mei 2021

https://www.mr-online.nl/de-rechtspraak-reageert-jeugdrechters-reflecteren-al-volop/

 

“Heel erg naar om te lezen dat mevrouw Van Waterschoot zich zo klem heeft gevoeld, en niet gehoord.” Dat was het eerste dat kinderrechter Susanne Tempel dacht toen ze in Mr. Magazine het beklemmende relaas van rechter Nathalie van Waterschoot las. Van Waterschoot vertelde dat zij en haar kinderen vast kwamen te zitten in het systeem van jeugdbescherming en familierecht.

 

3. Rechter Nathalie van Waterschoot zelf klem tussen de raderen van de rechtspraak

Mr. Online, Door Peter Louwerse , Juridisch nieuws , Rechtspraak , 4 mei 2021

https://www.mr-online.nl/rechter-zelf-klem-tussen-de-raderen-van-de-rechtspraak/

 

“Er ligt anderhalve meter papier met daarin tientallen handelingen en beslissingen die onrecht, wanhoop en veel leed hebben veroorzaakt. Als je mij tien jaar geleden had gevraagd of dit in Nederland mogelijk was, had ik je vol ongeloof aangekeken.” Harde woorden van Nathalie van Waterschoot, senior rechter in de rechtbank Amsterdam. Uit haar verhaal in het nieuwe nummer van Mr. blijkt dat ook een rechter klem kan komen te zitten tussen de raderen van de rechtspraak.

 

2. Interview met rechter Nathalie van Waterschoot: ‘Ik was vertrouwen in de rechtspraak wel even kwijt’

Mr. Online, Door Peter Louwerse , Artikelen , Rechtspraak , 4 mei 2021

https://www.mr-online.nl/ik-was-vertrouwen-in-de-rechtspraak-wel-even-kwijt/

 

Dat ook een rechter klem kan komen te zitten tussen de raderen van de rechtspleging blijkt uit het verhaal van Nathalie van Waterschoot. De senior rechter in de rechtbank Amsterdam liep vast in de bureaucratie van de jeugdbescherming en de familierechtspraak. “Ik wil me uitspreken, omdat wat wij hebben meegemaakt niet incidenteel is. Het huidige systeem brengt ongekend leed toe”, zegt ze in een interview op persoonlijke titel.

 

1. Opinie Nathalie van Waterschoot en Corine de Ruiter: Jeugdbescherming en familierecht: parallellen met de toeslagenaffaire

Mr. Online, Opinie , Door Nathalie van Waterschoot en Corine de Ruiter , Rechtspraak , Geplaatst op: 25 januari 2021, Laatst aangepast op: 16 februari 2021

https://www.mr-online.nl/jeugdbescherming-en-familierecht-parallellen-met-de-toeslagenaffaire/

 

De afgelopen weken heeft het rapport van de parlementaire ondervragingscommissie kinderopvangtoeslag, met de uitzonderlijk zwaarwichtige titel 'Ongekend onrecht' veel stof doen opwaaien. Uit het rapport wordt duidelijk dat de Nederlandse overheid een aantal van haar burgers buitenproportioneel veel leed heeft aangedaan en dat zij heeft verzaakt deze burgers tegen de overheid en haar uitvoerende instanties te beschermen.

 


Ga terug