Artikel in Trouw van 27 juni 2018, ingezonden brieven op 28 en 29 juni

Interessant >>

28 juni heeft Trouw de ingezonden brief van Truus Barendse geplaatst:
Oplossing
Wat een verfrissend artikel van Hans Koppies en Bert Wienen onder de kop 'Docent schiet niets op met jeugdhulp' (Opinie, 27 juni). Het signaleert de wat-is-er-mis-met-dit-kind-benadering op scholen en wijst op een oplossing voor het probleem van te drukke en te teruggetrokken kinderen: verstevigen van de pedagogische basis van (en voor) leerkrachten, inzetten op het lerarentekort, investeren in opleidingen, kleinere klassen, werkplezier en waardering van de leerkracht. Hulde!


en op 29 juni de ingezonden brief van Fleur Terpstra uit Maarn, onderwijsjurist. Deze brief komt niet in zijn geheel op de site omdat dat waarschijnlijk in strijd is met het auteursrecht.
Citaten: "En vrijwel altijd is er sprake van een misdiagnose na een psychologisch onderzoek op initiatief van de school. Vaak wordt zo'n onderzoek bevolen als de docenten en begeleiders er niet uitkomen
. Het gebrek aan kennis en kundigheid wordt vervolgens omgezet in een zorg- of gedragsprobleem aan de zijde van het kind. ... Het verstevigen van de pedagogische basis van en voor leerkrachten is de eerste stap richting beter passend onderwijs en betekent ook minder druk op gespecialiseerde jeugdhulp."

Diagnosedrift, hoe onze labelcultuur kinderen tekortdoet van Sanne Bloemink 19,99 euro.


Ga terug