Uit huis geplaatste kinderen soms onder de pillen gezet

KOG-contactpersoon Ada Busman reageert: Wanneer ik kijk hoe mijn kleinzoon er aan toe was, ben ik bang dat het nog steeds gebeurt. Waarom anders wankelend lopen, steeds struikelen, traag praten, suf en ogen half gesloten.

In Nieuwsbrief KOG najaar 2013 zei Ada Busman al over haar kleinzoon Jordy, (William Schrikker-slachtoffer, door zijn vader overgebracht naar Bolivia): "Hij zwemt met zijn oranje "koppie" in het nationale jeugdteam! Jordy die volgens de Jeugdzorg een spierziekte en een laag IQ had, is op 10.000 km afstand opgeknapt en behoort tot de besten van zijn klas. De achterstand van 2 jaar die hij in Nederland heeft opgedaan heeft hij inmiddels grotendeels ingelopen. Hij spreekt vloeiend Spaans en is het Nederlands vrijwel verleerd."

In hetzelfde artikel: "In Bolivia werkt de Kinderbescherming met gedegen onderzoekers en in tegenstelling tot Nederland, wordt de politie betrokken bij de zaak en in het verlengde daarvan wordt "waarheid" zeer serieus genomen."


Als uw kind uit huis is geplaatst en het gaat niet goed in het pleeggezin, kunt u de problemen niet oplossen met Veilig Thuis ook al wordt hij ernstig mishandeld. Zie bijvoorbeeld het boek van Ada Busman, Ik zal nooit meer stout zijn. Veilig Thuis zal reageren met de opmerking dat er immers een OTS is. Daar heeft VT gelijk in; helaas is niet elke gezinsvoogd en pleegzorgmedewerker kundig en geïnteresseerd.
Ook bij de Inspectie kunt u niet terecht, die bemoeit zich niet met individuele gevallen.