Stichting KOG
U bekijkt nu de pagina: Actualiteit
<< vorige pagina   
print pagina
 

Roken is huiselijk geweld

Actualiteit >>

"... Maar voor de Thaise regering is de beperking op straat niet genoeg. Thailand stelde onlangs een wet in die het mogelijk maakt iemand aan te klagen voor huiselijk geweld als hij of zij binnenshuis rookt en daarmee huisgenoten gezondheidsschade toebrengt. De exacte straf is nog onduidelijk, maar volgens Thaise media kan het tot een rechtszaak leiden en tot gedwongen opname in een afkickkliniek. ... Volgens politiek analist T.P. was Thailand ook wel toe aan meer sociale en infrastructurele orde, ... Maar hoe langer het leger boven de Thaise politiek en het nationale bestuur uittorent, hoe gemilitariseerder het wordt. Dat betekent meer focus op veiligheid en orde ten koste van onafhankelijkheid en vrijheid."

 

OUDEWATER/WOERDEN - Om de wachtlijsten in de jeugdzorg op te lossen zou het niet langer verplicht moeten zijn om 'zorgen' bij Veilig Thuis te melden. Professionals die met kinderen werken en de politie moeten nu verplicht een melding doen bij Veilig Thuis als ze zorgen hebben over de veiligheid van een kind. Die verplichting moet vervallen. Dat stelt wethouder Bob Duindam van Oudewater. Zijn mening wordt gedeeld door wethouders van andere gemeentes.

Duindam denkt dat de problemen in de jeugdzorgketen voor een groot deel zijn te wijten aan de verplichte meldcode, die op 1 januari van dit jaar verder is aangescherpt. "De definitie van kindermishandeling is zo breed geworden, dat 80% van alle meldingen bij Veilig Thuis niet gaan over lichamelijk of seksueel geweld, maar over 'zorgen'," schrijft de wethouder in een discussiestuk. "Het aantal kinderen met een maatregel van kinderbescherming is op dit moment pakweg twee maal zo hoog als in de jaren 80."


Ga terug