Stichting KOG
U bekijkt nu de pagina: Actualiteit
<< vorige pagina   
print pagina
 

Het Nederlands Jeugd Instituut meldt op 9 december 2021 18 moties over jeugdzorg

Actualiteit >>

De Tweede Kamer heeft op 7 december achttien moties aangenomen, variƫrend van het versterken van de rechtspositie van kinderen en ouders tot meer centrale regie bij de contractering van zorg. De moties waren ingediend tijdens het commissiedebat op 29 november over de begroting van de ministeries van VWS en JenV voor 2022.

De Tweede Kamer diende tijdens het commissiedebat 26 moties in. Veel moties hebben betrekking op de regie in de jeugdzorg. Zo zijn moties aangenomen om een einde te maken aan bewezen ineffectieve jeugdzorg, en moties over het gericht inkopen van jeugdzorg en het bovenregionaal regelen van gespecialiseerde jeugdzorg.

Samen beslissen

Verschillende moties zijn gericht op het versterken van de positie van kinderen en ouders. Zo is een motie aangenomen over het beter verankeren van een richtlijn over samen beslissen over passende hulp bij de toewijzing van behandelingen.

Verder zijn er moties aangenomen over het jeugdzorgaanbod, zoals het stimuleren van het opzetten van gezinshuizen en het stoppen met gesloten jeugdzorg. Andere moties gaan over de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld over het terughalen van uitgetreden medewerkers in de jeugdzorg en jeugdbescherming. Het is nog onbekend of en hoe het kabinet alle moties gaat uitvoeren.


Ga terug