Stichting KOG
U bekijkt nu de pagina: Nuttig om te weten
<< vorige pagina   
print pagina
 

De Verwijsindex Risicojongeren (Anne Schepers in De Correspondent van 13 mei 2015) en te dikke kinderen

Nuttig om te weten >>

In een melding staan gegevens van de jongere en de meldende instantie, waaronder het burgerservicenummer, de datum van de melding en de contactgegevens van de instantie. In de VIR is niet af te lezen waarom de melding is gedaan.

- https://decorrespondent.nl/2817/Help-mee-onderzoek-doen-naar-de-risicoprofilering-van-jongeren/32316590196-d0a8a9e4

In Trouw van 8 mei 2015  staat een artikel over een gezin waarvan twee kinderen veel en veel te dik waren.
De huisarts stelde vast dat de zoon te weinig calorieen binnenkreeg voor zijn leeftijd, daar lag het dus niet aan.
Dietiste kreeg niets voor elkaar, verwees door naar kinderarts.
De zoon heeft zich daar verbaasd over zoveel vooroordeel. Ze geloofde niet wat moeder en zoon haar vertelden. Een oplossing had ze niet.
Volgende kinderarts hetzelfde liedje.
Dan zegt iemand: ga eens naar een endocrinoloog. En daar wordt onderzocht en iets gevonden en wordt een oplossing aangereikt.

Als medici er al zo van overtuigd zijn dat het aan de dikkerd zelf moet liggen, is van jeugdzorgwerkers helemaal niets te verwachten. Voor uw kind uit huis geplaatst wordt wegens zijn dikte (om van de ziektes die hij ervan kan krijgen nog maar te zwijgen): bied dit boek aan aan AMK, gezinsvoogd of kinderrechter: Edgar van Mil en Ariane Struik; Overgewicht en obesitas bij kinderen; verder kijken dan de kilo's. 

In De Correspondent van 13 mei 2015: Een kind kan in de VIR vermeld worden als het bij de politie terecht is gekomen wegens mishandeling thuis, maar ook al als het obesitas heeft.


Ga terug