Stichting KOG
U bekijkt nu de pagina: 2022
<< vorige pagina   
print pagina
 

Brief aan Renske Leijten

Geplaatst op [PUBL_DATE]
2022 >>

Haarlem, 12 maart


Geachte mevrouw,

Tot onze verrassing hebben wij uw naam gezien op de kandidatenlijst van de SP voor de gemeenteraad Haarlem. Gezien uw portefeuille in de Tweede Kamer bent u zeker geïnteresseerd in de huidige praktijk in Haarlem op het terrein van jeugdbeleid.

D’66 permitteert zich naar onze smaak te veel in ‘achter de voordeur kijken’, en profileert daarbij. Mensen met een laag inkomen pak je het eerste aan.
In plaats van geld in de eerste plaats te steken in kwaliteit van de jeugdzorgwerkers, besteedt men geld aan kwantiteit. Jeugdzorg zou zich niet overal mee moeten bemoeien. Veel gezinnen ervaren jeugdzorg als stress en bemoeienis, niet als steun en hulp.
Zie voor de soms bedroevende kwaliteit o.a. de rapporten van de Hoofinspectie Gezondheidszorg en Jeugd, en  H. van Beek; Kinderen van de staat, Jeugdzorg in ademnood; Baarn, 2020.

Ik stuur u hierbij
- vier folders van stichting Kinderen-Ouders-Grootouders,
- de brief die wij hebben geschreven aan wethouder Botter n.a.v. de nota ‘Samen voor Jeugd’,
- het geautoriseerde verslag van het gesprek dat Alice Jansen en ikzelf (voorzitter en secretaris van KOG) namens het Samenwerkingsverband van Ouders met Jeugdzorg op 5 september 2019 met hem hebben gevoerd,
- de brief van KOG aan de Hoofinspectie Gezondheidszorg en Jeugd d.d. 08-02-2022 (nog niet beantwoord).

Met vriendelijke groet,(T.P. Barendse-Cornelissen

Ga terug