Bij uithuisplaatsingen raakt het kind soms vervreemd van zijn ouders

"GEVOLGEN Aangezien de verrichte studies naar de mogelijke gevolgen van ouderverstoting voor zowel het kind als de ouders belangrijke beperkingen vertonen, is het moeilijk om hier onderbouwde conclusies uit te trekken. Wel zijn er studies die aantonen dat kinderen van gescheiden ouders vaker problemen vertonen op o.a. sociaal, economisch en academisch vlak en ook op gebied van fysieke en mentale gezondheid. Dit risico lijkt nog groter te zijn bij conflictueuze echtscheidingen, zoals bij ouderverstoting het geval is (Anderson 2014)"

De GI gedraagt zich soms als een vervreemdende ouder na scheiding.

Als u veel te weinig of geen contact mag hebben met uw kind: stuur iedere week een kaart. Zonder envelop, zodat iedereen kan zien wat u schrijft. En schrijf alleen iets vrolijks of neutraals.
Er wordt soms tegen kinderen gezegd dat hun ouders niet meer van ze houden, dat de ouders niet deugen. Boodschappen worden niet doorgegeven. U ligt in het ziekenhuis en hoort niets van uw kind? Misschien weet hij het niet ook al hebt u het antwoordapparaat ingesproken. En wat denkt u van Instagram?!