U bekijkt nu de pagina: Actualiteit

Wiens belang?

Actualiteit >>

V eilig Thuis Utrecht verwijst bovengemiddeld vaak door naar eigen afdeling'

Nationale Zorggids (persbericht)

Veilig Thuis Utrecht, het meldpunt voor vermoedens van kindermishandeling en huiselijk geweld, verwijst veelal door naar een eigen afdeling die een ...

Waarschijnlijk is VT Utrecht op dit punt niet slechter dan andere organisaties. "... de keuze van gemeenten voor de organisatievorm van de gebiedsteams. Gemeenten kunnen globaal uit drie organisatievormen kiezen: de professionals die werkzaam zijn binnen deze teams kunnen in dienst blijven bij hun moederorganisatie, zij kunnen in dienst komen bij de gemeente, of de gebiedsteams kunnen buiten de gemeente gepositioneerd worden, bijvoorbeeld in een stichting, waar de professionals dan in dienst komen. Met name wanneer de teamleden in dienst blijven van hun moederorganisatie, wordt het vanwege individuele organisatiebelangen wel heel verleidelijk om cliƫnten naar de eigen organisatie te leizen." (pag. 83 in 'Echt doen wat nodig is'.