Stichting KOG
U bekijkt nu de pagina: Actualiteit
<< vorige pagina   
print pagina
 

RTV Utrecht blijft mensen uitnodigen met hun verhalen over misslagen VT te komen.

Actualiteit >>

http://rtvu.nl/n/1702811/

Voelt u zich ook slachtoffer van Veilig Thuis? Stuur uw bericht naar marc@rtvutrecht.nl 


  https://www.tvgids.nl/zembla/programma/35451091/

Waarschijnlijk hebt u woensdagavond 13 december de Zembla-uitzending over VT gezien. Wat ik daarin heb gemist is een duidelijke opmerking dat medewerking met VT helemaal vrijwillig is. Deze ouders hebben zich laten intimideren. Wij moesten op deze bank zitten enzovoort.
Zolang een rechter geen uitspraak heeft gedaan, heeft geen enkele organisatie iets over u te zeggen. Iedereen doet wel alsof hij de wereld regeert, maar u hoeft helemaal niets: antwoorden, binnenlaten, het is allemaal vrijwillig.


Iemand mailde KOG:

"Wat mij treft is het niet te begrijpen dat de toetsing van de oorspronkelijke hypothese "persoonlijkheidsstoornis volwassene" volstrekt genegeerd wordt, waarbij het verwaarlozende gedrag van de moeder correleert met een pathologische behoefte aan aandacht van de behandelaars. De kinderarts Sauer in het fimpje vraagt zich ook af waarom deze pathologie niet bij de moeder wordt gediagnosticeerd, maar in plaats daarvan bij het kind wordt onderzocht.Volgens de literatuur zou je verwachten dat een psychiatrisch onderzoek meer geeigend is om deze hypothese a la DSM V te toetsen. Maar geen spoor daarvan bij de vertrouwensarsten in dit verhaal op TV. Uit de reacties van de ouders en de rapportages, voorzover getoond, blijkt ook nergens iets van van een pathologisch gedragspatroon bij de moeder.

 

Op mij maakt dit hele verhaal een zeer ondeskundige indruk. Als ik al aan hypothesevorming zou doen, dan kan ik nog wel een aantal vermoedens over de Veilig Thuis onderzoekers opperen. Verklaringsmodellen voor de stroom van klachten over communicatiefouten en onheuse bejegening door VT medewerkers..Zo valt mij de afwerende, onwelwillede lichaamstaal van de VA Schoonenberg op, de defensieve argumenten, het niet merkbaar zijn van emptahie, compassie. "


 

https://mobile.twitter.com/Bdankt/status/947042095742808066/photo/1

 


Ga terug