Pieter Omtzigt in Trouw van 5 april 2022 over het belastingschandaal, allemaal ook van toepassing op jeugdbescherming

De wereld van minister Weerwind van Rechtsbescherming

De minister stelde op 31 maart bij Op 1 dat het getal van 1110 uithuisgeplaatste kinderen i.v.m. het belastingschandaal gereduceerd moet worden tot 420, dat door jeugdbescherming UHP zeer zorgvuldig gebeurt, dat er veel redenen aan een UHP ten grondslag liggen en dat de jeugdbescherming iedere 3 maanden de situatie in kaart moet brengen. Van jeugdbescherming weet hij duidelijk niet veel.
In Trouw van 5 april zegt Pieter Omtzigt over de belastingdienst: “Maar als burgers of rechters doelbewust niet alle informatie krijgen, …, dan kan de rechter niet het hele dossier goed wegen. Daarom is dit geen cultuurprobleem, maar een rechtsstatelijk probleem. Omdat ze zich niet aan de wet houden, en dat ook geen gevolgen heeft. Zelfs rechters worden tot op de dag van vandaag misleid, met grote gevolgen voor burgers.” Dit kan woord voor woord betrokken worden op jeugdbescherming.
Wat we nodig hebben is een minister van rechtsbescherming. O ja, die hebben we al. Nu moet hij alleen nog iets over de werkelijkheid leren.
Truus Barendse, Haarlem

Niet geplaatst door Trouw