Stichting KOG
U bekijkt nu de pagina: Interessant
<< vorige pagina   
print pagina
 

Pas als een "burgerfilter" ook vindt dat een kind uit huis geplaatst moet worden, zou het verzoekschrift naar de kinderrechter mogen

Interessant >>

Gejammer, maar over heel andere koek

Volgens Bart van Riel in Trouw van 9 april moeten rechters ophouden met jammeren. De punten waarover zij zouden jammeren haalt hij uit een boek uit begin jaren negentig: een kamer delen, laag salaris. Maar dat waren nog eens tijden!
Nadat in december 2012, september 2013, januari 2014 rechters in de openbaarheid hadden gebracht dat zij hun werk niet altijd goed konden doen doordat zij een te hoge productie moesten draaien, bracht Trouw van 10 maart 2016 twee artikelen: "Rechter in de knel" en "Te veel druk en te weinig zittingsdagen".
Enkele citaten: Rechters en raadsheren maken zich grote zorgen over de toekomst van de rechtspraak. ... Begin dit jaar spraken 852 rechters (van de 2450) zich in een enquête uit over de huidige ontwikkelingen binnen de rechterlijke organisatie. Teneur in de peiling is dat de sector niet meer kan bezuinigen zonder dat de druk op de rechters onaanvaardbaar hoog wordt en de kwaliteit in het geding komt. (Trouw 10 maart 2016 dus)
Het Nederlands Dagblad van 25 februari 2019 komt met het begin van een oplossing: "Haal de uithuisplaatsing van kinderen weg bij Jeugdzorg."
Dat zou als volgt kunnen: pas als een "burgerfilter" het met jeugdzorg eens is dat een kind uit huis geplaatst moet worden, mag het verzoekschrift naar de kinderrechter.


Ga terug