Stichting KOG
U bekijkt nu de pagina: Jurisprudentie i.v.m. ondertoezichtstelling
<< vorige pagina   
print pagina
 

Niet iedereen mag een “diagnose” stellen

Jurisprudentie i.v.m. ondertoezichtstelling >>

Nico Mul: 'Borderline' is ook in medische kring een omstreden diagnose, bovendien bestaat er essentieel verschil tussen 'Borderline persoonlijkheidskenmerken' en 'Borderline persoonlijkheidsstoornis'. Deze diagnosen zijn voorbehouden aan een psycholoog of psychiater en kunnen NIET gesteld worden door een maatschappelijk of sociaal werker van BJZ of Raad!)
De kinderen van onze cliente, mevrouw X, waren uit huis geplaatst omdat de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg meenden dat zij o.a. in verband met een persoonlijkheidsstoornis, gekwalificeerd als borderline, niet goed voor haar kinderen zou kunnen zorgen. Zoals in zoveel zaken bleek dat Jeugdzorg een erg eenzijdige blik had op de zaak.
De advocate van deze moeder, mr. A.P. Hendriks, heeft zelfstandig een contra expertise laten uitvoeren door een eigen deskundige die tot de conclusie kwam dat cliente helemaal niet lijdt aan een borderlinestoornis, maar juist prima in staat is om voor haar kinderen te zorgen.
De Rechtbank Breda volgde het betoog van mr. Richard A. Korver ter zitting en wees het herhaalde verzoek om uithuisplaatsing af.
Deze zaak is het schoolvoorbeeld van hoe rechtsbijstand u kan behoeden voor ernstige misstappen in het land dat Jeugdzorg heet. De complete uitspraak vindt u in de link hieronder.
    Klik hier om het bericht te openen (pdf)

Korver & Van Essen © 2008 | website door webvalue


Ga terug