Stichting KOG
U bekijkt nu de pagina: Actualiteit
<< vorige pagina   
print pagina
 

M√ľnchhausen by proxy

Actualiteit >>

Ervan verdacht worden je eigen kind ziek te hebben gemaakt; het komt steeds vaker voor. Tientallen ouders claimen ten onrechte verdacht te zijn gemaakt door Veilig Thuis, voormalige Meldpunt Kindermishandeling. Follow the Money dook in de dossiers en ontdekte zeker vier tuchtklachten tegen een enkele vertrouwensarts van Veilig Thuis.


Tjebbe Strubbe schreef ons het volgende:

Er is een zorgelijk promotieonderoek gaande door mw. P. Worm, 'vertrouwens-arts'.....  Meerderen schrijven dergelijke brieven als onder om de promotie en daarmee de legalisatie van PCF te voorkomen. 

Mw Worm zegt dat PCF een bevinding is van kindermishandeling, gemeten bij het (jonge) kind, en omdat het geen diagnose is mogen ouders geen contradiagnose als tegenbewijs leveren. Ze kan het zelfs zien aankomen wanneer een ouder zwanger is zodat uitbuikplaatsing kan worden aangevraagd (Nataal.nl 3/17, p.12-15).

Normaal zou zijn een controlediagnose bij de ouder met MbProxy, maar voor Worm staat al vast dat een ouder dat heeft als ze vermoedt dat het kind lijdt onder PCF, bekend van https://www.youtube.com/watch?v=CXaaAq2oQlg  op EenVandaag 9/9/'17. Zij verwierp 5 gespecialiseerde diagnostische rapporten en de analyse van ouderorganisatie BVIKZ. Zo kent de jeugdzorg natuurlijk al meerdere etiketten die niet uit diagnose maar speculatie en vermoeden voortkomen zoals hechtingsprobleem (FJR2012/95) of autisme, waar dan opvallend genoeg geen therapie op wordt ingezet, maar als reden tot UHP of verlenging wordt gegeven naar de slapende (niet-afwegende en niet-onderzoekende) rechter.


Ga terug