Stichting KOG
U bekijkt nu de pagina: Actualiteit
<< vorige pagina   
print pagina
 

Kinderen in gesloten jeugdzorg

Actualiteit >>

In totaal zaten in het afgelopen jaar 2112 jongeren in de JeugdzorgPlus; in 2017 waren dat er 2254, aldus Jeugdzorg Nederland.

Door een gebrek aan passende zorg voor jongeren met psychische problematiek komen onnodig veel suïcidale kinderen in de gesloten jeugdhulp terecht. Daardoor stijgt het aantal kinderen dat daar terechtkomt al jaren. Ook het aantal zelfmoorden in die gesloten inrichtingen neemt toe. In het nieuwe actieplan staat onder andere dat medewerkers van betrokken zorginstellingen getraind moeten worden in zelfmoordpreventie. En dat suïcidaal gedrag geregistreerd moet worden, aldus een persbericht van de Nationale Zorggids.


Nieuwsbrief Jeugd van 28 maart 2019:

Sector gaat gesloten jeugdhulp hervormen

25-3-2019

Een beter leefklimaat, minder afzonderingen en op langere termijn minder plaatsingen in de gesloten jeugdhulp. Dat zijn elementen van een actieplan voor de hervorming van JeugdzorgPlus, opgesteld door de Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd (BGZJ) en het ministerie van VWS.

Lees meer

Facebook Twitter LinkedIn

 

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/03/25/plan-voor-beter-passende-zorg-voor-kwetsbare-jongeren


Het aantal jongeren in gesloten jeugdhulp is met ruim 9 procent gedaald, van 2.254 in 2017 naar 2.112 in 2018. Dat blijkt uit de plaatsingsgegevens van Jeugdzorg Nederland.


Ga terug