Stichting KOG
U bekijkt nu de pagina: Nuttig om te weten
<< vorige pagina   
print pagina
 

Jeugdzorg is nu anders: verzeker u toch vooral en oriënteer u op psychologische hulp!

Nuttig om te weten >>

Denkt u toch niet dat het u niet kan overkomen. Het kan ons allemaal overkomen.

Als een instantie van mening is dat uw kind psychologische hulp nodig heeft en zegt: gaat u daar en daar maar heen, kunt u zeggen: ik ben het helemaal met u eens, we hebben al een datum voor een intake. U werkt dus mee (een aangewezen hulpverlener weigeren wordt al gauw 'de ouders weigeren elke hulp'), maar u loopt een veel kleinere kans terecht te komen bij een hulpverlener die diagnoses op bestelling levert. U maakt inderdaad een afspraak voor een intake, en daarna krijgt uw kind de hulp die hij nodig heeft, of deze psycholoog bijvoorbeeld zegt en schrijft in een eindverslag dat uw kind geen hulp nodig heeft.UITHUISPLAATSING
De kinderen van onze cliente, mevrouw X, waren uit huis geplaatst omdat de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg meenden dat zij o.a. in verband met een persoonlijkheidsstoornis, gekwalificeerd als borderline, niet goed voor haar kinderen zou kunnen zorgen. Zoals in zoveel zaken bleek dat Jeugdzorg een erg eenzijdige blik had op de zaak.
De advocate van deze moeder, mr. A.P. Hendriks, heeft zelfstandig een contra expertise laten uitvoeren door een eigen deskundige die tot de conclusie kwam dat cliente helemaal niet lijdt aan een borderlinestoornis, maar juist prima in staat is om voor haar kinderen te zorgen.
De Rechtbank Breda volgde het betoog van mr. Richard A. Korver ter zitting en wees het herhaalde verzoek om uithuisplaatsing af.
Deze zaak is het schoolvoorbeeld van hoe rechtsbijstand u kan behoeden voor ernstige misstappen in het land dat Jeugdzorg heet.  
« terug
Korver & Van Essen © 2008 |website door webvalue


Ga terug