Stichting KOG
U bekijkt nu de pagina: Nuttig om te weten
<< vorige pagina   
print pagina
 

Hoe is dat op de school waar uw kind naar toe gaat?

Nuttig om te weten >>

Een donateur schreef: 

Rotterdam was  als school het beste, maar nadeel was de kans op te laat komen en de gevolgen (als  een kind te laat komt gebruikt die wellicht drugs dus moet er een melding worden gedaan). Op afstand en vervoer wordt niet gelet.

zie ook
https://www.zorgwelzijn.nl/jeugdzorg/nieuws/2017/2/jeugdzorg-kan-niet-op-stoel-kinderrechter-gaan-zitten/"Officieel is Brenda Rill in dienst van (jeugd)zorgorganisatie Triade, maar ze werkt in de basisschool, samen met het team."
In het nummer van 6 december 2014 van het Onderwijsblad, tweewekelijks tijdschrift van de Algemene Onderwijsbond, staat een artikel Jeugdzorg in de klas, een juf speciaal voor gedragsproblemen.

Enkele citaten uit het artikel: "Een probleem dat zich op school openbaart - denk aan onzekerheid, neit kunnen concenrtreren, buikpijn of agressief gedrag - en dat de ontwikkeling van de leerling in de weg staat, blijkt vaak gelinkt aan het thuisfront. ... in Biddinghuizen ... Collega 'Sterk in de klas'-medewerker - zo heet het project in Flevoland waarbij Triade medewerkers plaatst op scholen - Rill schuift aan. Heijboer werkt voor de Wingers en de Schatkamer, Rill voor de Tamarisk. ... Tijdens de lunch eet Heijboer haar broodje meestal in de lerarenkamer. Juist die momenten van officieuze overdracht zijn waardevol, ...
Er zijn meer plaatsen in Nederland waar men werkt met jeugdzorg op school. Op basisschool het Talent in Lent bij Nijmegen is drie dagen per week een jeugdzorgmedewerker onderdeel van het team."
Meer op www.aob.nl


Ga terug