U bekijkt nu de pagina: Nuttig om te weten

Expeditie Scheiden

Nuttig om te weten >>

Die hele 'expeditie scheiden' van BJZ- N.Br.  is gewoonweg ONZINNIG: ouders hoeven niet met elkaar in gesprek te gaan.  Juist na een scheiding verschillen ouders juist sterk, anders konden ze wel bij elkaar blijven! Het doel is onzinnig en ik durf te zeggen: de methodiek ook.  lees eens wat stukken van dr. J.H.C.  van Schooten (die in 1995 promoveerde op scheidingen en de rol als ouders na scheiding)  en wijlen prof. G.P. Hoefnagels ( bijvoorbeeld het boekje  Gelukkig getrouwd, gelukkig gescheiden', nog te vinden in bibliotheken dan wel antiquariaten) Ook wordt die E.S.  gedaan door onbevoegden: géén 'mediators' aangesloten bij Nederlands Instituut Mediators (of zo iets!)

Inderdaad lijkt het er op dat BJZ E.S.  wil gaan gebruiken als een sort dwangmiddel om een UHP te gaan forceren met het argument: 'ernstige bedreiging van de kinderen... ouders zijn verschillend' of meer van dat soort onzin.  Om die dreiging zijn er ouders die braaf naar E.S. gaan en alles braaf aanhoren.

(Maar doen er niets mee, ook in de gevallen die ik ken zijn het ouders die zakelijk met elkaar overleggen en zich ook aan de omgangsregelingen houden, ze zijn alleen verschillend....!)

BJZ heeft die E.S.  alleen maar 'uitgevonden' voor hun eigen werkgelegenheid en het is mijnsinziens schandalig dat rechters dat zonder enige toetsing vooraf  klakkeloos opleggen.  Het is 'nieuw' zegt BJZ dus het moet maar weer eens... alles in dienst van de werkgelegenheid voor de jeugdzorgwerkers (zie mijn artikel 'House of Terror' en de laatste toevoeging in grote letters  (op zijn Engels!)

Idee: doe net als met de gezinsvoogden en dergelijke, zoals in dit artikel: http://jeugdzorg-darkhorse-plus.blogspot.nl/2014/05/jeugdzorg-afblijven-van-kinderen.html  ook een soortgelijke brief sturen naar BJZ dat u bereid bent om mee te werken, maar dat u van te voren haar beroepskwalificaties wilt weten.... en of ze ingeschreven is bij het Mediation-instituut  (of NL-vereniging van mediators of zo iets). (BJZ-Breda doet de 'coördinator gesloten plaatsing' E.S.... dat is echt vertrouwenwekkend....). Heeft ze geen beroepskwalificaties met betrekking tot mediaton: weiger dan schriftelijk om mee te werken en zend een afschrift van die brief aan de rechter met daarbij, voor de rechter, "Ik wil graag medewerken, maar alleen onder echt deskundige begeleiding en niet overgeleverd te zijn aan in feite amateurs die bijklussen" of zo iets! U dient SCHRIFTELIJK bewijs te hebben van uw handelen, anders komt er alleen maar meer ellende van! Let wel: ALTIJD beleefd blijven!  Alles wat u zegt kan tegen u worden gebruikt!