U bekijkt nu de pagina: Actualiteit

COMMISSIE DE WINTER en COMMISSIE SAMSON: GEEN VERANDERING

Actualiteit >>

De commissieleden twijfelen niet aan de goede intenties van jeugdzorg en het kabinet. Wel vrezen ze dat niemand de volledige verantwoordelijkheid voor het onderwerp op zich neemt. Veel aanbevelingen uit het rapport van de commissie-De Winter zijn „vrijwel identiek” aan die van de  commissie-Samson , die tussen 2010 en 2012 seksueel misbruik in pleeggezinnen en residentiële instellingen onderzocht, zegt Jan Hendriks. „Ook toen schreven we: verklein de groepsgrootte, investeer in maatregelen tegen het hoge verloop. Zeven jaar later denk ik: goh, de situatie is nog exact hetzelfde. Wat we proberen te zeggen: zorg dat de basis goed is. Jongeren moeten de groepsleiding kunnen vertrouwen. En die leiding moet capabel zijn.”